"Kto bowiem przestaje pogłębiać swoją wiedzę i kształtować charakter, a więc pracować nad sobą, by rozwinąć jak najszerzej swoje horyzonty, przestaje żyć.” Thomas Bernhard „Wymazywanie. Rozpad”

czwartek, 11 lutego 2016

KONKURS WALENTYNKOWY




KONKURS przeznaczony jest dla fanów bloga Nowe Horyzonty oraz Wydawnictwa Replika.

Wspólnie z Wydawnictwem Replika zapraszamy do udziału w konkursie. Do wygrania „Małe wojny” Joanny Kruszewskiej.


Proszę o uważne zapoznanie się z regulaminem konkursu:

- Organizatorem konkursu jest właścicielka bloga Nowe Horyzonty.
- Sponsorem nagrody jest
Wydawnictwo Replika. Bardzo dziękuję za przeznaczenie książki na konkurs.
- Konkurs trwa od dnia
11.02.2016 do 14.02.2016 do godziny 23:59. Zgłoszenia przysłane po tym terminie nie będą brane pod uwagę.
- W konkursie mogą brać udział osoby mieszkające na terenie Polski (nagroda nie zostanie wysłana zagranicę), które są fanami fanpage i bloga Nowe Horyzonty oraz Wydawnictwa Replika.
- Jedna osoba może się zgłosić tylko raz!
- Wygrywa odpowiedź, która MOIM zdaniem będzie najciekawsza. Wyniki zostaną podane najpóźniej do 5 dni po zakończeniu konkursu.
- Po ogłoszeniu wyników,
zwycięzca ma 3 dni na podanie danych do wysyłki nagrody. W przypadku wygranej - osoby biorące udział w konkursie zgadzają się na publikację imienia i nazwiska oraz pracy konkursowej.
- Wysyłka nagrody nastąpi ze strony Wydawnictwa Replika w ciągu dwóch tygodni od przesłania wyników.
-Nagrodą w konkursie jest książka „Małe wojny” Joanny Kruszewskiej.
- Konkurs
organizowany jest na blogu.
- Jeżeli będzie mniej niż 10 zgłoszeń, konkurs zostanie anulowany.
- W komentarzu pod postem konkursowym proszę o udzielenie odpowiedzi na zadane pytanie.
- Zastrzegam sobie prawo do zmiany regulaminu, oczywiście w trakcie trwania konkursu, nie po zakończeniu.
- Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego regulaminu.
- Nieprawidłowe zgłoszenia nie będą brane pod uwagę!

Warunki jakie powinniście spełnić, aby Wasze zgłoszenie zostało przyjęte to:

1. Wyraź chęć wzięcia udziału w konkursie.
2. Podaj swój e-mail.
3. Osoby anonimowe proszone są o podpisanie się imieniem i nazwiskiem.
4.
Polub fanpage sponsora nagród oraz organizatora konkursupodaj nick oraz dane profilu facebook.
5. Miło będzie jeżeli udostępnisz ten post na swojej tablicy.
6. Wykonaj zadanie konkursowe.

Przykład zgłoszenia:

Zgłaszam się!
E-mail:
Imię i nazwisko:
Lubię/ obserwuję jako:
Odpowiedź:

ZADANIE KONKURSOWE:

Proszę o napisanie cytatu z książki (podaj autora i tytuł książki), który kojarzy Wam się z Walentynkami, miłością, serduszkami, balonikami i czym tylko chcecie. Motyw przewodni to MIŁOŚĆ! :)

Powodzenia!


Bardzo Was proszę dokładnie przeczytajcie regulamin, abym nie musiała odrzucać nieprawidłowych zgłoszeń.



30 komentarzy:

  1. Zgłaszam się!
    E-mail: kasiulka1213@buziaczek.pl
    Imię i nazwisko: Katarzyna Próchno
    Lubię/ obserwuję jako: na FB jako Katarzyna Próchno, na blogu obserwuję jako Katarzyna Kat.
    Odpowiedź:
    "Mieliśmy nadzieję na miłość innego rodzaju, taką, która zna i wybacza nasze ludzkie słabości ..." Michael Cunningham "Dom na krańcu świata".

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgłaszam się!
    E-mail: dagmara.michalska@buziaczek.pl
    Imię i nazwisko: Dagmara Janik
    Lubię/ obserwuję jako: Lubię jako Dagmara Janicka, obserwuję jako Dagmara Janik.
    Odpowiedź:
    „Miłość nie polega na tym, aby wzajemnie sobie się przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku.” Mały Książe

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgłaszam się,mój email
    agnieszka.srednicka@interia.pl
    Obserwuję na blogu jako Agusia
    Na fb jako Agnieszka Średnicka
    Mój cytat
    "Może dlatego,że gdy w sercach tli się ogień, żadne przeciwności nie są w stanie zgasić płomieni "
    Kochając Pana Daniel Brittainy C.Cherry

    OdpowiedzUsuń
  4. Zgłaszam się!
    dana1403@interia.pl
    Danuta Kisiel
    Lubię fb. i obserwuję jako Danuta Kisiel
    odp. cytat "Jesienna miłość" Nicolas Sparks
    ,,Nasza miłość jest jak wiatr, nie widzę jej ale czuje”
    POZDRAWIAM

    OdpowiedzUsuń
  5. Zgłaszam się!
    E-mail: katrina.swin@gmail.com
    Imię i nazwisko: Aleksandra Brzezińska
    Lubię/ obserwuję jako: Aleksandra Brzezińska
    Odpowiedź:
    "Nie wiem, dlaczego, ale jesteśmy ważni, niezbędni w tej historii. W historii o wielkiej miłości, która jest wirem, wciągającym wszystko i wszystkich."
    Andrzej Sapkowski, "Maladie"

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ach, obserwacja bloga z tego konta :)

      Usuń
  6. Zgłaszam się :)
    E-mail: iza.81@o2.pl
    Imię i nazwisko: Izabela Wyszomirska
    Lubię/obserwuję jako: lubię fb jako Iza Wyszomirska/obserwuję bloga jako: iza.81
    Odpowiedź:
    "Będę Cię kochać do końca życia. A jeżeli jest coś potem, będę Cię kochać także po śmierci. Czy mnie rozumiesz?"- "P.S. Kocham Cię" - Cecelia Ahern

    OdpowiedzUsuń


  7. Zgłaszam się!
    E-mail: wrobel.g89@gmail.com
    Imię i nazwisko: Grażyna Wróbel
    Lubię/ obserwuję jako: i tu i tu jako Grażyna Wróbel
    Odpowiedź:

    "W miłości trzeba się napracować. Ona przychodzi do nas sama nie wiadomo skąd i dlaczego, ale to wszystko, co dla nas robi. Później musimy zajmować się nią sami. Kiedy jest za gorąco, schładzać, żeby się nic nie spaliło. Jak jest zimno, podgrzewać, żeby nie zamarzło. Jak coś się dzieje zbyt wolno, to przyśpieszać, a jak coś goni, tak że tracimy nad tym kontrolę, to zwalniać, bo w pędzie łatwo przeoczyć coś ważnego albo trudno uchwytnego".

    Anna Ficner-Ogonowska - "Alibi na szczęście"

    OdpowiedzUsuń
  8. Zgłaszam się!
    E-mail: po.zachodzie.slonca@wp.pl
    Imię i nazwisko: Iza Raszka
    Lubię/ obserwuję jako: Izunia Raszka
    Odpowiedź:
    "(...) Po wielu zawirowaniach losu, po wielu przykrych doświadczeniach jej życie wracało na właściwe tory, by móc toczyć się dalej, zrównoważone i przepełnione miłością.
    Wtuliła się w Wiktora. Pragnęła pozostać w jego objęciach do końca świata. Ta chwila jednak nie ytrwała długo. Usłyszeli najpierw dźwięk otwieranych drzwi, później podniesione z ekscytacji głosy. Oboje zwrócili wzrok w stronę wejścia. Zaaferowany Mikołaj wbiegł do salonu, a widząc leżącą na sofie Hanię oraz siedzącego przy niej Wiktora, nie zdejmując nawet kurtki, ruszył w ich kierunku. Stęskniony rzucił się kobiecie w ramiona i mocno ją przytulił. Jego gest wyrażał taki ogrom miłości, jakiego Hania dotąd nawet nie była w stanie sobie wyobrazić. Pocałowała go w czubek głowy i nie rozluźniając uścisku, przyciągnęła mocniej do siebie.
    - Wróciłaś? - zapytał po chwili z nadzieją w głosie.
    - Tak, krasnoludku. I nigdzie się już nie wybieram - odpowiedziała i cmoknęła go w policzek."
    'Garść pierników, szczypta miłości' Natalia Sońska

    OdpowiedzUsuń
  9. Zgłaszam się!
    E-mail: antoniak24@wp.pl
    Imię i nazwisko: Paulina Łakoma
    Lubię/ obserwuję jako: j.w. :)
    Odpowiedź:
    "Szaleję za tobą jak wariat! Nie pamiętam, kiedy to się zaczęło. Byłem już w połowie drogi, kiedy zdałem sobie sprawę, że to się w ogóle dzieje.
    Bell odsunęła się odrobinę i roześmiała.
    - To kwestia pana Darcy`ego!"
    Magdalena Knedler "Pan Darcy nie żyje"

    OdpowiedzUsuń
  10. Zgłaszam się!
    E-mail: juta18@vp.pl
    Imię i nazwisko: Justyna Potomska
    Lubię/ obserwuję jako: Justyna Potomska
    Odpowiedź:
    Godny uwagi i warty przypomnienia jest cytat pochodzący z książki Paulo Coelho „Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam.”
    "Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość."

    OdpowiedzUsuń
  11. Zgłaszam się!
    E-mail: kliva-net@tlen.pl
    Imię i nazwisko: Weronika Piątek
    Lubię/ obserwuję jako: Weronika Piątek
    Odpowiedź:
    "O miłości wiemy niewiele. Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujcie zdefiniować kształt gruszki." Andrzej Sapkowski, "Ostatnie życzenie"

    OdpowiedzUsuń
  12. Zgłaszam się.
    e-mail: obliczarozy@wp.pl
    Obserwuje jako: Oblicza Rozy
    Na fb jako: Katarzyna Różalska
    Odpowiedź:
    "Pozostań przy mnie na zawsze
    - przybierz, jaką chcesz, postać
    - doprowadź mnie do obłędu,
    tylko nie zostawiaj mnie samego w tej otchłani,
    gdzie nie mogę cię znaleźć!
    Nie mogę żyć bez mojego życia.
    Nie mogę żyć bez mojej duszy!"
    Agnieszka Lingas-Łoniewska – "Brudny świat"

    OdpowiedzUsuń
  13. Zgłaszam się!
    E-mail: karolina_4442@o2.pl
    Lubię/Obserwuję jako: Karolina Szkoda
    Odpowiedź:
    "Kocham cię. Będę cię kochał do dnia w którym umrę. A jeśli jest po tym jakieś życie, to wtedy też będę cię kochał."
    "Dary anioła. Miasto szkła"- Cassandra Clare

    OdpowiedzUsuń
  14. Zgłaszam się!
    E-mail: a.otenbrajt@wp.pl
    Imię i nazwisko: Aleksandra Otenbrajt
    Lubię/ obserwuję jako: Aleksandra Otenbrajt
    Odpowiedź:
    ,,Ten kto kocha nigdy nie przegrywa. Przegrywa ten, kto powstrzymuje się od miłości.'' Klątwa tygrysa- Colleen Houck

    OdpowiedzUsuń
  15. Zgłaszam się!
    e-mail:beata.antoniak1@op.pl
    Imie i nazwisko: Beata Grądys
    Lubię jako:Beata Grądys Antoniak
    Odpowiedz:
    -Paula-usłyszałam jego głęboki głos tuż nad uchem.Odrzucił kule i wziął mnie w ramiona.Przytulił tak mocno do siebie,że myślałam,że mnie udysi.-Paula moja maleńka...-szpital,calujac mnie półotwartymi ustami po włosach.Poczułam jego gorący oddech na mojej głowie.Poczułam jego mocne ręce na moim ciele.I wiedziałam,że jestem na swoim miejscu,tam gdzie zawsze powinnam była być.Bo on należy do mnie,a ja do niego.
    A.Lingas-Łoniewska Bez Przebaczenia ��(najlepsza książka o milosci)

    OdpowiedzUsuń
  16. Zgłaszam się!
    E-mail:majajaga@gmail.com
    Imię i nazwisko:Maja Folek
    Lubię/ obserwuję jako:Maja Folek
    Odpowiedź:" – A któż ci powiedział – rzekł widzący chaos jego myśli garbus – że miłość musi być dobra? Na Szerń, żeglarzu, w imię tego uczucia popełniono na świecie więcej zbrodni niż w imię czegokolwiek innego, wyjąwszy może władzę! To najbardziej podstępne, okrutne i zaborcze uczucie, jakie może dotknąć człowieka, wyzwala bowiem inne: zawiść, zazdrość i gniew. Wszystko, co w nim dobre dotyczy tylko jednej osoby. Pomyśl zatem, synu, nim nazwiesz znów dobrym owo coś, nie będące niczym innym jak kaleką, wynaturzoną, przepoczwarzoną przyjaźnią, która zaiste jest wzniosła i piękna. Mówię ci z całą mocą, że bez miłości świat byłby szczęśliwszy, pod warunkiem, że pozostałaby na nim przyjaźń."

    Autor: Feliks W. Kres, Król bezmiarów
    Udostępniłam Twoj blog(post konkursowy) na G+ jako Maja Folek:)


    OdpowiedzUsuń
  17. Zgłaszam się

    Mail eve_ew@wp.pl
    Imię i nazwisko Ewelina Anna Chojnacka
    Obserwuję blog jako Ewelina Wiśniewska
    Obserwuję Facebook jako Ewelina Anna Chojnacka

    Udostępione polubione

    Odp.

    Z książki Kubuś Puchatek :
    "– A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? – spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. – Co wtedy?
    – Nic wielkiego. – zapewnił go Puchatek. – Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika".

    OdpowiedzUsuń
  18. Zgłaszam się!
    E-mail: anikm@o2.pl
    Imię i nazwisko: Anna Kulawiak
    Lubię/ obserwuję jako: Anna Kulawiak
    Odpowiedź:
    "W ludzkim ciele jest sto bilionów komórek. I każda z komórek mojego ciała cię kocha. Tracimy komórki,powstają w nas nowe i te moje nowe komórki kochają cię jeszcze bardziej niż stare, więc każdego dnia kocham cię mocniej niż poprzedniego. To nauka. A kiedy umrę i spalą moje ciało, zamienię się w popiół, który wymiesza się z powietrzem, ziemią, drzewami i gwiazdami, i wszyscy, którzy oddychają tym powietrzem, widzą kwiaty wyrastające z ziemi albo patrzą na gwiazdy, będą ciebie pamiętać i kochać, bo ja tak bardzo cię kocham."

    Cassandra Clare "Miasto Niebiańskiego Ognia"

    OdpowiedzUsuń
  19. Zgłaszam się!
    E-mail: ania.przegedza@neostrada.pl
    Imię i nazwisko: Anna Przegędza
    Lubię/ obserwuję jako: na FB jako Ania Przegędza ,
    Obserwuję na blogu jako : Lucy

    Odpowiedź:
    "Kiedy się zakochujecie, nie ma takiej trudności, która powstrzymałaby was przed byciem razem, bez względu na to, jak bardzo zdawałoby się to skomplikowane. Niezależnie od natury problemu, musicie po prostu uwierzyć, że uczucie, które żywicie względem siebie nawzajem, zdoła ów problem przezwyciężyć.''

    Nick Spalding "Miłość...z obu stron"

    OdpowiedzUsuń
  20. Zgłaszam się! Na ochotnika!
    E-mail: Konrad33321@gmail.com
    Imię i nazwisko: Konrad Gałysa
    Lubię/Obserwuje jako: na facebook'u jako Konrad Gałysa

    Odpowiedź:
    "Miłość nie leci z kranu jak woda, nie możesz jej odkręcać i zakręcać, kiedy tylko zechcesz." Stephen King "Bezsenność".

    OdpowiedzUsuń
  21. Zgłaszam się!
    E-mail: katarzyna.piwoda@gmail.com
    Imię i nazwisko: Kasia Piwoda
    Lubię/obserwuję jako: Kasia Piwoda
    Odpowiedź:
    "Miłość to uczucie podobne do puszystej i miękkiej pierzynki, którą człowiek okrywa się w chłodne, zaśnieżone wieczory. Uczucie, którym człowiek owija się niczym ciepłym szalem.Z drugiej strony miłość jest krucha niczym lód. A po lodzie należy stąpać bardzo ostrożnie. Trochę strachu, euforia szczęścia. Niepokój i zachwyt. Życie." Magdalena Witkiewicz "Po prostu bądź"

    OdpowiedzUsuń
  22. Książka zupełnie nie dla mnie, ale konkurs bardzo ciekawy! :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Zgłaszam się!
    E-mail: katarzyna.pacyniak@gmail.com
    Imię i nazwisko: Katarzyna Pacyniak
    Lubię/Obserwuję jako: Katarzyna P-k
    Odpowiedź:

    "Nasza miłość była dla mnie nicią, dzięki której udało mi się przejść przez labirynt życia; siatką rozciągniętą pod chodzącym po linie człowiekiem, jedyną rzeczą w tym moim dziwnym życiu, której mogłem zaufać. Dziś wieczór czuję, że moja miłość do Ciebie jest mocniejsza niż ja sam, pozostanie tu po mnie i otuli Cię jak miękki pled."
    "Żona podróżnika w czasie" Audrey Niffenegger

    OdpowiedzUsuń
  24. Zgłaszam się!
    E-mail: monika_laznowska@wp.pl
    Imię i nazwisko: Monika Łaznowska
    Lubię/ obserwuję jako: Monika Łaznowska (https://www.facebook.com/monikalaznowska)
    Odpowiedź: "Zrobiłbym dla ciebie wszystko, nawet gdybym miał sprzeciwić się własnej naturze. Dla ciebie wyrzekłbym się wszystkiego, co posiadam, nawet duszy. Jeżeli to nie jest miłość, nie umiem zaofiarować ci niczego więcej."
    Becca Fitzpatrick – Cisza

    OdpowiedzUsuń
  25. KONKURS ZAKOŃCZONY!!! DZIĘKUJĘ ZA ZGŁOSZENIA, NIEBAWEM OPUBLIKUJĘ WYNIKI :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były już podane wyniki? :)

      Usuń
    2. Tak jak wspominałam na fanpage, wszystkie wyniki zostaną opublikowane 23-24 lutego :)

      Usuń